Spišská Nová Ves vyhrala v 5. zápase baráže o hokejovú extraligu a postúpila do extraligy

30.03.2009 Celý región

HK Spišská Nová Ves - SkiPark MHK Kežmarok 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 8. Heizer (Vávra), 56. Čintala (Vávra, Staroň), 60. Prokop (Vartovník) - 14. Šechný (P. Svitana, Brincko)
Vylúčení: 8:10 na 2 min, navyše: P. Segľa (Kežmarok) na 10 min za napadnutie zozadu
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: J. Konc, Kubuš - Máčik, Orolin
3600 divákov

Spišská Nová Ves: M. Laco - Hrehorčák, Gurčík (41. Čintala), Petruk, Smerčiak, J. Magdoško, Borovský - Vávra, Heizer, Staroň - Leskovjanský, L. Hudáček, Smotrila - Vartovník, Hamrák, Prokop
Kežmarok: Klempa - R. Gavalier, M. Žemba, D. Brejčák, Brincko, R. Sadiki, Jelínek - Škovira, Slaninák, V. Žemba - Šechný, P. Svitana, M. Drotár - P. Segľa, Palovčík, Čížek
Na zápasy: 4:1, Spišská N. Ves postúpila do extraligy

Piate stretnutie sa začalo z oboch strán veľmi opatrne a pozorne v obrane. Keď sa k tomu pridali dobré výkony Klempu a Laca, diváci videli po 40 minútach len dva góly. Domáci sa ujali gólom Heizera, hostia ako skúsený celok Šechným vyrovnali na 1:1. Záverečná tretina bola hokejovou drámou so všetkým, čo k tomu patrí. Hráči Spišskej pridali dva rozhodujúce góly a po troch sezónach prinavrátili metropole Spiša extraligu.

Tréner Sp. N. Vsi Marián Horváth: "Šťastie sa nedá opísať. Sme šťastní, že sme pre fanúšikov splnili sľub a spoločnými silami sme im zabezpečili extraligu. "
Tréner Kežmarku Vladimír Klinga: "Domáci tím je zložený z hráčov juniorov, ktorí boli majstri Slovenskej republiky. Toto družstvo je doplnené skúsenými hráčmi a tak vytvára dobrý tím. Upozorňoval som, že baráž bude veľmi ťažká a nemýlil som sa. "
 

Vyberte región